11ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δημοτικού Διαμερίσματος Σωτήρας

Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024, 20:13

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Σωτήρας διοργανώνει και φέτος στις 4 Ιουλίου 2023, το 11ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ.

Μία εκδήλωση που στοχεύει στην ανάδειξη του παραδοσιακού στοιχείου του τόπου μας μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορό, τραγούδι, γαστρονομία και έκθεση κυπριακών επαγγελμάτων. Ένα Φεστιβάλ το οποίο έχει καταστεί θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας Αμμοχώστου αλλά και του νησιού μας γενικότερα.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024 στις 20:00 στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με τον συνθέτη και ερμηνευτή κ. Μιχάλη Χατζημιχαήλ και τον ανερχόμενο Κύπριο ερμηνευτή παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής κ. Στέφανο Πελεκανή. Τους καλλιτέχνες θα πλαισιώνουν καταξιωμένοι μουσικοί ενώ η εκδήλωση θα αρχίσει με αναπαράσταση παραδοσιακού κυπριακού γάμου από τον Δημοτικό Χορευτικό Όμιλο του Δημοτικού Διαμερίσματος Σωτήρας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση τσιαττιστών από λαϊκούς ποιητές της Φιλανθρωπικής Ομάδας «Έτους Πάλε», έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων και γευσιγνωσία παραδοσιακών εδεσμάτων. Θα παρουσιαστεί ειδικό Αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της Τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Στα πλαίσια του 11ου Παραδοσιακού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2024, στις 7μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας εκδήλωση με θέμα: «Παράδοση για τα Παιδιά» Πρόκειται για μια διαδραστική παρουσίαση Kυπριακών παραδοσιακών επαγγελμάτων και εθίμων μαζί με παρουσίαση παραδοσιακών εθίμων από την Ρουμανία.

Η Είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι Ελεύθερη.

Γραφείο Τύπου

#sotira

#agianapa