Προχωρούν τα έργα για αναβάθμιση του οδικού δικτύου στον Δήμο Σωτήρας

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020, 06:09

Ως επίκεντρο την αναβάθμιση του οδικού του δικτύου έχει ο Δήμος Σωτήρας με αριθμό οδικών έργων να έχουν ολοκληρωθεί ή να προγραμματίζονται να ξεκινήσουν σύντομα.

Συγκεκριμένα, έχει πρόσφατα ολοκληρωθεί το έργο της αναβάθμισης του ποδηλατόδρομου στη λεωφόρο Αγίας Θέκλας, στην παραλιακή περιοχή της Σωτήρας, με επάλειψη με νέο ασφαλτικό οδόστρωμα ειδικού χρωματισμού, με σηματοδότηση και τοποθέτηση ειδικών πασσάλων. Πρόκειται για έργο το οποίο κατασκευάστηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το οποίο καλύπτει έκταση 3,5 χιλιομέτρων, περίπου, και ενώνει την περιοχή του Ποταμού Λιοπετρίου με την Αγία Νάπα με ενιαίο ποδηλατόδρομο για εξυπηρέτηση των ποδηλατιστών. Η συνολική αξία του έργου ανέρχεται στις 230 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στις οδούς οδών Αποστόλου Βαρνάβα, Αποστόλου Παύλου και Ηλία Παπακυριακού. Το έργο περιλαμβάνει νέα εγκατάσταση υδατοπρομήθειας, αφαίρεση του παλιού ασφαλτικού οδοστρώματος και επίστρωση με νέο ασφαλτικό οδόστρωμα καθώς και κατασκευή πεζοδρομίων με σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Παράλληλα, αναμένεται τον Νοέμβριο η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για αναβάθμιση του οδικού δικτύου στις οδούς Παραλιμνίου, Γρίβα Διγενή, Μάρκου Δράκου, Δημοκρατίας, Σωτήρος και Σταδίου, που καλύπτουν, δηλαδή, το δρόμο από και προς το Παραλίμνι, από και προς το Λιοπέτρι καθώς και το κέντρο του Δήμου Σωτήρας. Το έργο θα γίνει από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, θα είναι αξίας 600 χιλιάδων ευρώ, περίπου, και θα περιλαμβάνει αφαίρεση του παλιού ασφαλτικού οδοστρώματος και επάλειψη με νέο. 

Τέλος, ο Δήμος Σωτήρας, επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσο για την συμβολή στην άμεση έγκριση και προώθηση των έργων. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας ο Δήμος Σωτήρας την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Σωτήρας, θέτει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, που σε συνδυασμό με την έναρξη του μεγαλεπήβολου έργου της ανάπλασης του κεντρικού πυρήνα και της πλατείας της Σωτήρας θα δώσουν νέα μορφή στον Δήμο Σωτήρας και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα συμβάλουν στην προσέλκυση περαιτέρω επισκεπτών.

Powered by Technomart