• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Νέα & Ανακοινώσεις
  • Σύσκεψη για μετατροπή Γυμνασίου Ειρήνης και Ελευθερίας σε Γυμνάσιο-Λύκειο Δερύνειας-Σωτήρας

Σύσκεψη για μετατροπή Γυμνασίου Ειρήνης και Ελευθερίας σε Γυμνάσιο-Λύκειο Δερύνειας-Σωτήρας

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019, 19:05

Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Σωτήρας κ. Γεωργίου Τάκκα πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019) με θέμα τη μετατροπή του περιφερειακού Γυμνασίου Δερύνειας-Σωτήρας "Ειρήνης και Ελευθερίας" σε εξατάξιο Γυμνάσιο Λύκειο, απόφαση η οποία θα υλοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (2020).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο συνάδελφος Δήμαρχος Δερύνειας κ. Άντρος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Σωτήρας κ. Στέλιος Παυλικκάς, η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Δερύνειας κα Άννα Πρωτοπαπά, ο Διευθύνων του Γυμνασίου Δερύνειας κ. Φάνης Σεργίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Δερύνειας κ. Χρίστος Νικολάου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη σύσκεψη, αποφασίστηκε η προώθηση όλων των ενεργειών, ώστε το νέο εξατάξιο σχολείο να αρχίσει σταδιακά τη λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο του 2020, να φέρει την ονομασία "Γυμνάσιο-Λύκειο Δερύνειας-Σωτήρας" και η σύσταση Επιτροπής ειδικά για το Γυμνάσιο-Λύκειο, με ισόποσα μέλη από τις Σχολικές Εφορείες των δύο Δήμων η οποία θα διαχειρίζεται τα δύο σχολεία.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο χρονολογείται από το 2001 και έληξε με τη συνεργασία των δύο Δημάρχων και των προέδρων των Σχολικών Εφορειών.

Ο κ. Χαμπιαούρης θα υποβάλει πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη λήψη Απόφασης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Powered by Technomart