Ο Δήμος Σωτήρας στηρίζει την εκστρατεία "Τέλος στα Πλαστικά Ποτήρια Μιας Χρήσης"

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018, 12:56

Η εβδομάδα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων είναι μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να προβάλει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την εφαρμογή δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα αειφορικής χρήσης πόρων και διαχείρισης αποβλήτων (μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωσης- 3Rs) και μέρα καθαρισμού (let’s clean up Europe) με κορύφωση τέτοιων δράσεων την προτελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Στην Κύπρο συντονιστής για την Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος. Για το 2018 έχει οριστεί η εβδομάδα 17 Νοεμβρίου -25 Νοεμβρίου 2018.

Την εκστρατεία στηρίζει ο Δήμος Σωτήρας ο οποίος καλεί τις επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα να συμπληρώσουν τηνη παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Στα πλαίσια αυτά, το Τμήμα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, προσκαλεί όλες τις επιχειρήσεις (καφετέριες, καφεστιατόρια, κλπ) που προσφέρουν ροφήματα σε πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης, όπως εφαρμόσουν νέες τακτικές για μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης, κάνοντας την αρχή από την εβδομάδα 17/11/2018 έως 25/11/2018.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος εισηγείται όπως προτρέπονται οι πελάτες να αγοράζουν επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια ή να φέρνουν μαζί τους τα δικά τους, για να τοποθετηθεί το ρόφημα τους από το μαγαζί της αρεσκείας τους, δίνοντας τους ως κίνητρο, να λαμβάνουν το ρόφημα τους με έκπτωση.

Ως δεύτερη επιλογή εισηγείται, να παρέχει η επιχείρηση τα ροφήματα σε επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια, τα οποία θα ζητάει να επιστραφούν. Όταν ο πελάτης το επιστρέψει θα μπορεί να λάβει το επόμενο ρόφημα του σε μειωμένη τιμή. Η επιχείρηση θα φροντίζει να πλένει τα ποτήρια για να χρησιμοποιούνται και πάλι.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν το πιο κάτω έντυπο και το αποστείλουν μέχρι τις 7/11/2018 στο Τμήμα Περιβάλλοντος στο email ngeorgiou@environment.moa.gov.cy ή στο fax 22774945. Η δράση θα δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων http://www.ewwr.eu/

Δείτε την ανακοίνωση και τη φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ

Φωτογραφίες

Έντυπα

Powered by Technomart