Υπογραφή συμβολαίων ανέγερσης του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών του Δήμου Σωτήρας

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, 10:15

Πραγματοποιείται την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, η τελετή υπογραφής συμβολαίων για την ανέγερση του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών του Δήμου Σωτήρας

Το έργο χρηματοδοτείται κατά ένα τρίτο από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Σωτήρας. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του έργου και μικρή δεξίωση.

Η απόφαση για δημιουργία του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας πάρθηκε στις 10 Μαΐου του 2004 από το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο Σωτήρας ενώ στις 19 Μαΐου του 2009 το Κοινοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην αγορά της γης.

Ακολούθως ετοιμάστηκαν σχέδια και μέσω του Έπαρχου Αμμοχώστου υποβλήθηκε αίτηση για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 στο Μέτρο 3.2. Το έργο αναμενόταν να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012 αλλά παγοποιήθηκε πριν εγκριθεί οποιαδήποτε χρηματοδότηση/συγχρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2015 αποφασίστηκε η αλλαγή των σχεδίων, με κύριο γνώμονα τη βιωσιμότητα του έργου από τη δημοτική αρχή αλλά και να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό και με χαμηλό κόστος συντήρησης κτίριο, που να μπορεί παράλληλα να απασχολεί τόσο νέους όσο και άτομα τρίτης ηλικίας. Ως εκ τούτου, ο Δήμος προχώρησε στην τροποποίηση των σχεδίων και υποβλήθηκαν εκ νέου με στόχο την έγκριση και χρηματοδότησή τους, κάτι που επιτεύχθηκε, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών.

Το Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας είναι αποτέλεσμα των εξαγγελιών του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για έργα στον Δήμο Σωτήρας, ενώ εντάσσεται ανάμεσα στα δεκατέσσερα έργα που πρόσφατα εξήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης για ανάπτυξη της υπαίθρου και τη δημιουργία υποδομών, ύψους €9,4 εκ. στα πλαίσια του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με αξιοποίηση κονδυλίων από την Ε.Ε

Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χώρο εκδηλώσεων και συνεδρίων, αίθουσες χορού και ζωγραφικής, αναγνωστήριο, καφετέρια και εστιατόριο όπου θα μπορεί να φιλοξενεί τόσο νέους όσο και άτομα τρίτης ηλικίας.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται στο 1,8 εκατομμύριο ευρώ. Χρηματοδοτείται κατά ένα τρίτο από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Σωτήρας.

Powered by Technomart