Κοσμοσυρροή στο φεστιβάλ κολοκασιού στην Σωτήρα

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017, 17:16

Με τη μοναδική φωνή της δημοφιλούς ελληνίδας τραγουδίστριας Μελίνας Ασλανίδου πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η μεγάλη γιορτή του τοπικού προϊόντος της Σωτήρας Αμμοχώστου.   

Το Φεστιβάλ Κολοκασιού διοργανώνεται από τον Δήμο Σωτήρας και στόχο έχει τη γνωριμία ντόπιων και ξένων, με το πρόσφατα κατοχυρωμένο με Πιστοποιητικό Ονομασίας Προέλευσης, Κολοκάσι Σωτήρας.   

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, «ως Κυβέρνηση στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες, να συγχαρούμε εδώ τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους όσους έχουν συμβάλει στην κατοχύρωση του Κολοκασιού το οποίο αποτελεί παράδειγμα πλέον και για άλλα προϊόντα».  

Το green curry, οι γλυκιές τάρτες αλλά και τα baba ganoush με κολοκάσι ήταν μόνο μερικές από τις εμπνευσμένες εναλλακτικές συνταγές που παρουσίασαν για γευσιγνωσία οι διακεκριμένοι σεφ που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.   

Ίσως το πιο μεγάλο σε ηλικία Φεστιβάλ που γίνεται στην Κύπρο, ένα Φεστιβάλ που κύριο στόχο έχει να προωθήσει το τοπικό μας προϊόν, το Κολοκάσι Σωτήρας που από πέρσι εντάσσεται ως κατοχυρωμένο προϊόν στον κατάλογο των Πιστοποιημένων με Ονομασία Προέλευσης Προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   

Την παρουσίαση του Φεστιβάλ ανέλαβε η ομάδα της πιο επιτυχημένης πρωινής ενημερωτικής εκπομπής, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ της τηλεόρασης του SIGMA.   

Περισσότεροι από πεντέμιση χιλιάδες επισκέπτες τίμησαν τη μεγάλη γιορτή της Σωτήρας στην οποία συμμετείχε και η γνωστή τραγουδίστρια Αίμιλη Χαραλάμπους. 

Χορηγός Επικοινωνίας της βραδιάς ήταν το περιοδικό TIME OUT.

Φωτογραφίες

Powered by Technomart