6ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Σωτήρας

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας διοργανώνει και φέτος, κατά το τριήμερο 3-5 Ιουλίου 2017 το 6ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας. 

Ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην ανάδειξη του παραδοσιακού στοιχείου του τόπου μας μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορό, τραγούδι, γαστρονομία και έκθεση κυπριακών επαγγελμάτων. Ένα Φεστιβάλ το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών κάθε καλοκαίρι και έχει γίνει θεσμός να διοργανώνεται το τριήμερο που ξεκινά από την πρώτη Δευτέρα κάθε χρόνου.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του τριήμερου Παραδοσιακού Φεστιβάλ του Δήμου Σωτήρας θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου το 9ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Τραγουδιού στο Κηποθέατρο του Δήμου Σωτήρας στο οποίο συμμετέχουν οι Χορωδίες του Δήμου Σωτήρας, του Δήμου Λακατάμιας, του Δήμου Ιδαλίου, του Δήμου Αραδίππου, της Κοινότητας Αυγόρου και ο «Ευαγόρας» Αμμοχώστου.

Κατά την κεντρική εκδήλωση στις 4 Ιουλίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Προσκυνητές», έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων, και γευσιγνωσία παραδοσιακών εδεσμάτων, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη. Την εκδήλωση θα παρουσιάζει η δημοσιογράφος της τηλεόρασης του SIGMA, Γαβριέλλα Ζάρτηλα.

Κατά την τελετή λήξης του 6ου Παραδοσιακού Φεστιβάλ στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό αμφιθέατρο του Δήμου Σωτήρας στην περιοχή της Αγίας Θέκλας το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με χορευτικά σχήματα από την επαρχία Αμμοχώστου. Συμμετέχουν: Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας, Χορευτικός Όμιλος Δήμου Σωτήρας, Αντιναρκωτικό Σχολείο Λιοπετρίου «Φάρος Ζωής», Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανάδυση» Παραλιμνίου, Χορευτικός Όμιλος Κέντρου Νεότητας Σωτήρας, Χορευτικός Όμιλος «Άχνα» Κέντρων Νέων Δάσους Άχνας, Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:00.

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ

Το 6ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι το Radio Proto Cyprus και τοSotiranews

Στοιχεία Εκδήλωσης

Έναρξη: 03/07/2017, 20:00
Λήξη: 05/07/2017
Τοποθεσία: Προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Powered by Technomart