• Home
 • Our Municipality
 • Council

The Mayor and the Members of the Municipal Council of Sotira who have been elected according to the Municipalities Law are the following:

Γιώργος Τάκκας

Mayor
Γιώργος Τάκκας
Γιώργος Τάκκας
 • Ο Γιώργος Τάκκας, γέννημα και θρέμμα της Σωτήρας, έχει πλούσια συμμετοχή στα κοινά και σημαντική πολύχρονη παρουσία στο Κοινοτικό Συμβούλιο Σωτήρας. Η υπευθυνότητα, η ειλικρίνεια και η διεκδικητικότητα είναι οι άξονες που κατευθύνουν τη δράση του. Είναι μέλος της θρονικής επιτροπής της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και σύμβουλος του Μητροπολίτη επί οικονομικών θεμάτων. Σπούδασε χρηματοοικονομικά και λογιστική και είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Internapa College. Είναι μέλος και ταμίας του Παγκύπριου Συνδέσμου Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής Έλενα Σάββα–Τάκκα και έχει δύο παιδιά, τον Ηλία και τον Μάρκο.


Αντώνης Κουμή

Deputy Mayor
Αντώνης Κουμή
Αντώνης Κουμή
 • Ο Αντώνης Κουμή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σωτήρα, πατέρας του ο Γιαννής Κουμή Αντωνή και μητέρα του η Ελένη Συμεού (Πισιήας) Παπαχαραλάμπους. Είναι νυμφευμένος με τη Σωτήρα, κόρη του Κοσμά Σταυρή Θεοδούλου και της Ελένης Σάββα Μάρκου (Μαυρουδή) και έχει τρία παιδιά το Γιάννη, την Ελένη και την Κοσμίνα. Είναι απόφοιτος της Ξενοδοχειακής Σχολής και δραστηριοποιείται στις τουριστικές και κτηματικές επιχειρήσεις. Με εικοσάχρονη επιτυχημένη σταδιοδρομία στους πιο πάνω τομείς. Είναι τακτικό μέλος της Ανόρθωσης Αμμοχώστου και του Κ. Ν. Ονήσιλλου Σωτήρας. Μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού και της τοπικής επιτροπής. Μέλος του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Κύπρου. Με προσφορά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες της Σωτήρας.


Αντώνης Αντωνίου

City Council Member
Αντώνης Αντωνίου
Αντώνης Αντωνίου
 • Ονομάζομαι Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκα στις 25 Ιανουαρίου το 1987 και κατάγομαι από τη Σωτήρα Αμμοχώστου. Οι γονείς μου είναι ο Γιάννος Αντωνίου από το Φρέναρος και η Κούλλα Σιδερένου από τη Σωτήρα. Είμαι απόφοιτος του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα. Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου και αποφοίτησα το 2012. Από το 2013 εργάζομαι στο λογιστήριο του ομίλου εταιρειών Sunrise Hotels.

  Διετέλεσα ως οργανωτικός γραμματέας στη τοπική επιτροπή του ΔΗΣΥ στη Σωτήρα και το 2017 εκλέγικα πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Σωτήρας.

   

   


Βραχίμης Βραχίμη

City Council Member
Βραχίμης Βραχίμη
Βραχίμης Βραχίμη
 • Κατάγεται από τη Σωτήρα. Είναι παντρεμένος με την Άννα Παπαμιχαήλ και έχει τρία παιδιά τον Χρήστο την Κυριακή και την Δήμητρα. Είναι απόφοιτος Κολλεγίου στα εμπορικά. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην ΣΠΕ Σωτήρας ως υπεύθυνος του εμπορικού καταστήματος. Σήμερα εργάζεται στην εταιρεία LAMBROU AGRO LTD στο κατάστημα Σωτήρας.Είναι Δημοτικός σύμβουλος από το 2012 και μέλος της Σχολικής Εφορείας Σωτήρας.

   


Θεόδουλος Θεοδούλου

City Council Member
Θεόδουλος Θεοδούλου
Θεόδουλος Θεοδούλου
 • Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1990.Κατάγετε και διαμένει στη Σωτήρα Αμμοχωστου. Οι γονείς του είναι ο Σταύρος Θεοδουλου Σταυρη και η Μαρία Ττιγγου.Είναι απόφοιτος του Frederick University και κατέχει πτυχίο μηχανολογου μηχανικού. Εργάζετε στην οικογενειακή τους επιχείρηση, στη βιομηχανική περιοχή Σωτήρας. Ασχολείται με τα κοινά από την ηλικία των 16 ετών όντας δραστήριο μέλος της ΝΕΔΗΣΥ. Στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε οργανωτικος γραμματέας της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Frederick για δύο συναπτά έτη 2012-2014. Κατά το έτος 2014-2015 εκλέγηκε ειδικός οργανωτικος της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Τον Αύγουστο του 2015 εκλέγηκε επαρχιακος γραμματέας της ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχωστου, θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα. Επίσης συμμετέχει στο επαρχιακό συμβούλιο του ΔΗΣΥ Αμμοχωστου, στο ανώτατο συμβούλιο και πολιτικό γραφείο της ΝΕΔΗΣΥ. Είναι μέλος των ποδοσφαιρικων σωματείων του δήμου μας Ονησιλου και ΑΕΚ Σωτήρας τα οποία και υπηρέτησε από τη θέση του γενικού αρχηγού.


Αδάμος Κασάπη

City Council Member
Αδάμος Κασάπη
 • Σωτήρας, Αμμοχώστου, Κύπρος

Μάριος Αδάμου (Καζακά)

City Council Member
Μάριος Αδάμου (Καζακά)
Μάριος Αδάμου (Καζακά)
 • Γεννήθηκε το 1981.Είναι νυμφευμένος με την Κατερίνα Κωνσταντίνου και έχουν δυο παιδία την Ιωάννα και τον Μαρτίνο.Είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Με την αποφοίτηση του (2005) εργοδοτήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Αρχικά ως ανταποκριτής στις επαρχίες Λάρνακας – Αμμοχώστου. Παράλληλα διετέλεσε Διευθυντής Ειδήσεων στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Λάρνακας VOXTV.Από το 2013 εκτελεί χρέη πολιτικού συντάκτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.Είχε την ευθύνη έρευνας και συγγραφής του Βιβλίου «Μνήμες Πολέμου 1974» το οποίο είναι αφιερωμένο στους καταδρομείς της Σωτήρας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στους αγώνες του τόπου για Ελευθερία και Ανεξαρτησία. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2014 από τη Λέσχη Καταδρομέων Σωτήρας, της οποίας είναι επίτιμο μέλος


Μαρτής Μαρτή

City Council Member
Μαρτής Μαρτή
Μαρτής Μαρτή
 • Πτυχίο Λογιστικής και μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Λονδίνο. Παντρεμένος με Χριστιάνα Μάρτη και έχει 2 παιδιά, τον Ανδρέα και την Λάουρα.


Γιώργος Πυλιώτης

City Council Member
Γιώργος Πυλιώτης
Γιώργος Πυλιώτης
 • Γεννήθηκε στο Παραλίμνι . Γονείς του είναι ο Λευτέρης Πυλιώτη και η Άννα Πυλιώτη. Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Χρίστου και έχει τρία παιδιά, τον Λευτέρη, την Μαρία και την Άννα. Επίσης έχει και μια εγγονή, την Παναγιώτα. Διετέλεσε έξι χρόνια Πρόεδρος και πέντε χρόνια Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Τεχνικής Σχολής Αυγόρου. Επίσης διετέλεσε και δώδεκα χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Καλαθόσφαιρας Ονήσιλου.Την περίοδο 2011-2016 ήταν Κοινοτάρχης του Δήμου Σωτήρας.Όραμα του είναι να δει την Σωτήρα να γίνει πόλη, λόγω του ότι είναι το κέντρο των Κοκκινοχωρίων. Να γίνει αναβάθμιση του αθλητισμού με σωστές υποδομές, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Σωτήρας. Να λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σωτήρας, χωρίς κομματικά συμφέροντα για το καλό όλων.Να γίνονται τακτικά συναντήσεις με τα Οργανωμένα Σύνολα, για να υπάρχει σωστός προγραμματισμός σε όλα τα θέματα για το κοινό καλών όλων.